På vei over dammen

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Fri 13 Sep 2013 17:20

Posisjon 54:08.90 N 04:16.64 W

Et lite livstegn fra oss her ute i Nordsjøen.

Da ble det endelig en tur med Coral igjen! Ringen skal sluttes for hennes lange ferd rundt i Atlanteren. Om bord er Morten, Torstein og undertegnede. Torstein får sin ildåp på langtur med å seile dette siste strekket. Vi gikk ut fra Dover  torsdag morgen kl. 0630 etter å ha fylt opp diesellageret. Det skal holde for å evt. kunne kjøre motor hele veien. Det første døgnet har jernhesten gått hele tiden. I  den østre delen av kanalen hadde vi mye motstrøm og lite vind, så vi slet med å få opp farten. Vi logget 134 nm de første 24 timer. Men i dag går det litt bedre. Litt mer vind inn i fra sørvest.  Mens jeg lå og sov ut etter nattevakten, så kjørte Morten og Torstein med spridd forseil og de hadde sett 10 knop. Men som det av og til gjør så fikk de en liten jibb, med det resultat at den allerede forkortede spribommen knakk på midten. Ser ingen grunn til å reparere denne gangen! Da vinden økte litt på, så valgte vi å ta et par rev i storseilet for å være på den sikre siden. Været er litt grått med noen regnbyger der vinden øker på, så da er det ikke så fristende å kjøre på med for mye seil, så da hjelper vi til med motoren igjen.

Ellers så skjer det ikke så mye. Men når en sliten spurv lander om bord og tusler rundt beina våre i cokpiten, så er det en liten begivenhet. Den fløy sin vei til slutt. Noe båttrafikk er det å følge med på, samt noen plattformer vi må styre unna, men det er ikke noe stress. Ellers så koser vi oss med god mat, film, prat og søvn! Torstein er overrasket over hvor fort han sovner når det vugger slik. Det er jo litt kortere tid siden han lå i vogga! Som førstereis så er han en fullbåren sjømann allerede. Ingen sjøsyke eller problemer av noe slag. Så vi hilser til mamma om at alt er vel!

Det kan nok holde hardt å rekke helt frem innen søndag kveld, så vi får ta en vurdering på det etterhvert!

Hilsen fra oss tre ombord.