Nytt crew på Coral

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Wed 20 Jun 2012 09:55
 
40:08.852N 08:51.583W
 
Mandag morgen opprandt. Følte meg vesentlig bedre, og besluttet å bli med på organisert tur til Porto. Det var veldig interessant, med god guide. Spennende histore om byen som har gitt landet sitt navn. Også vinen – Portvin – stammer herfra. Inntil for få år siden skulle all vin, uansett hvor i Portugal den var produsert, lagres i Porto – eller dvs nabobyen Gaia – før den kunne selges som Portvin.
 
Ved 23 tiden kom min “blind-date”: Terje og Ingvild. Da det ble klart at Kolbjørn måtte returner til Norge før vi var fremme i Lagos – la jeg ut en forespørsel etter mannskap på et par forskjellige nettsiden, blant annet på en seilerblog som heter Sorgenfri. Herfra responderte Terje. Han har selv en Murena 30. Som crew på den, har han Ingvild. Vi ble enige om at de to skulle være med på resten av Rally Portugal frem til Lagos den 27. juni. Det ble ikke mye tid til planlegging og forebredelser før neste leg hadde start kl 07.00 neste morgen. Kun en times tid med litt mat og de viktigste sikkerhetsmessig forholdene ble gjennomgått. Egg og bacon kl 06.00. Ut fra kai kl 06.30 og blant de første over startlinjen kl 07.00. Litt hektisk med ny båt og ganske lite erfaring med denne type seiling for Terje og Ingvild. Bratt læring og vi seilte de 75 nm til Figueira da Foz og krysset mållinjen først. Etter beregning av handicap og straff for motorbruk måtte vi likevel ta til takke med en 2. plass – for andre gang slått av Katharina – en Dufour 45 eid av Scott og Julie. Bare hyggelig. De er flinke og veldig hyggelige mennesker. 1. gangen de slo oss, var over Biscaya, da vi som nå kom først over mål – men ble slått av dem etter korrigeringer.
 
Veldig fin seiling i solskinn og litt lite vind til å begynne med. En del båter valgte å gå for motor. Noen båter seilte med spinnaker og måtte skjære vestover. De ble belønnet med mye vind og god fart, men fikk en vesentlig lenger seilt distanse. Vi besluttet å seile med storseil og genoa. Selv om det gikk saktere, fikk vi såpass mye kortere distanse å seile, at vi likevel krysset mållinjen først av de som seilte. Vi prøver å ta matstelle på alvor i Coral: Som sagt frokost med egg og bacon kl 06.00. Broccoli suppe og brød kl 10.30. Lasagne kl 16.00. Uten mat og drikke .....
 
Det ble kun tid til den aller nødvendigste opprydding, før det bar opp til en restaurant for å spise de klassiske sardinene. Veldig hyggelig kveld – som faktisk ble ganske sen. Våre  venner fra Katharina ble med om bord, og det ble lyse morgen før vi kom oss til køys.
 
Denne dagen – vi skriver nå 20. juni – var det “seil-fri” og felles utflukt til Coimbra, hvor vi blant annet besøkte Universitetet med fantastiske saler og et kapell, men først og fremst var det vel det rikt utsmykkede biblioteket universitetet er kjent for. Lunsj spiste vi i gamlebyen sammen med våre norske venner i RAVI. Mannskapet i RAvi er styrket med et vennepar fra Stavanger. Ravi seilte inn på 3. plass. Under premieutdelinge samme kveld, kunne vi konstatere at to de tre pallplasseringene var norske.
 
Med et selvtilfreds smil om munnen, vandret Coral og Ravi crewet tilbake til båtene for å lade opp til neste dags brutalt krevende konkurranse om å komme først til Peniche...
 
//Otto
 

JPEG image

JPEG image