Det går ikke alltid som planlagt .....

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sun 3 Jun 2012 17:58
50:21.760N 4:9.876W
Vi var oppe 0600 for å gjøre klart til avreise 0800. Da ville vi få en time til “sea trials”. Med nytt mannskap og noen ting å teste ut etter reperasjoner kunne det komme godt med tenkte vi.
 
Det første vi gjorde etter å ha stått opp var å sjekke værmeldingen. Den var ikke lystelig lesning. Samlingen for værbriefing 0730 med regattaledelsen bekreftet bildet. Lavtrykket vest i Atlanteren var blitt sintere de siste timene. Isobarene var kommet tettere i løpet av natten. Meterologenes spådom var at lavtrykket vil treffe oss med 35 knops vind rett i mot på onsdag kveld. Selv ikke de raskeste båtene vil klare å nå Baiona før det. De hadde derfor besluttet å utsette starten med ett døgn i første omgang. En klok beslutning.
 
Vi bestemte oss uansett for å ta en tur på fjorden for å teste båten. Så et par-tre timer fikk vi tross alt. Richard satte spesielt pris på det. Han kunne ikke utstå tanken på ikke å få en førstegangstur med Coral.
 
Litt vedlikehold ble det i dag også. Morten var til tops i masta (24,5 meter) med smergelpapier for å glatte ut et punkt som gnisset på storseilfallet. Og for første gang fikk vi derfor bilder med perspektiv fra mastetoppen...
//Kolbjørn