10-9-8-7-6-5-4-3-2-1

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Thu 14 Mar 2013 23:29
....... og når man snart er 60 så er det antagelig en stor glede å få være med på en slik tur som vi nå er på. Man har ikke fått sove hele natten pga uvær og det er kun 1 time siden man gikk av nattevakt. Klokken er blitt 06:00 og en flott soloppgang melder sin ankomst gjennom vinduet. Doen man sist var på er tett og noen er alt i gang med å løse problemet. Man skjønner at frokost er noe man kan glemme akkurat nå. Etter noen minutter ute i cockpit har skipperen oppgaver på gang. DU, les dette (bruksanvisning) til en generator. Den virker ikke som den skal og dette skal løses i dag. Etter å ha lest og krøpet rundt nede i båten sammen med noen litt "fientlige" dieselkanner i 35 + grader samt store bevegelser i båten er man kliss våt av svette. Det har tatt flere timer, men man har ikke lyktes med å finne ut av problemet. Oljen er ok. Hvorfor fungerer ikke kjølingen?! Alt man pakket ut av luken begynner man å pakke inn igjen. Da er skipperen fort på banen. "Ikke pakk ned enda, ta heller opp 100 liter diesel og få det på tanken. Filter og hevert finner dere bak i luken styrbord". Flott oppgave i en båt med så mye bevegelse!
 
De som holder på med toalettproblemet har funnet frem til noen av problemene ved å få pumpet en del av disse inn på gulvet på badet foran. Deretter har de trasket rundt i båten i full iver uten tanke om hva de har under skoene. Skipperen tar oppgaven med påfyll av diesel selv og omorganiserer slik at man heller blir satt til å vaske båten. Gulv (dørk), vegger (skott) og alt som kan ha blitt berørt skal vaskes. Klokken har alt blitt 12. Holdt på i 6 timer, har ikke sovet i natt og har ikke spist noe enda. Man sklir rundt på gulvet man forsøker å vaske. Tett luft av en viss "karakter" og veldig varmt. Åpner lukene i taket. Nesten ferdig og der kom bølgen. 25 liter sjøvann godt spredd rundt i samtlige 4 senger.
Selv om man har det veldig bra og nyter en opplevelse så kommer det dager man kanskje må telle til ti!
 
PS: Vedkommende sitter nå på roret med en god sigar. Ser på en flott stjernehimmel, en måne som smiler og 5,5 behagelige knop i båten. Siden man i dag var kommet halveis til første stopp ble det også feieret med et lite glass Lagavulin av ypperste klasse.
 
XXX