Prøveseiling i godvær

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Mon 26 Nov 2012 16:33
28:07.73N 15:25.55W
I dag er den første virkelig varme dagen. 30 grader og sol. Også første natt med Ivory og Sam ombord. Som pressefolk har de bodd på hotell til nå.
Frokosten blir ganske avansert – med 4 nasjonaliteter ombord. Noen spiser først og fremst musli – særlig “øyfolket”. Steinar og jeg heller nok til egg og bacon.
 
Vi ligger jo til kai fremdels – men har begynt å spise av forrådet. Bananene – som var veldig grønne for to dager siden – har vi begynt å fråtse i. Dillkvasten var den først som gikk i søppelen nå.
 
Etter god frokost var det ut å seile. Vi heiste alt fra storseil og gennoa, via gennaker til stormseil. Det meste fungerte greit, men fremdeles litt mye salt enkelte steder. VI driver nå vask av tau og smøring av blokker og sjakler.
 
Carl sitter nå og skifter ferskvannspumpe. Vi monterte ny pumpe i Bayona – da den gamle røk over Biscaya. Den vi fikk kjøpt der, gikk veldig ujevnt, og besluttet derfor å sett inn en ny Jabsco pumpe – og heller beholde Bayonapumpen som reserve. Ellers har laget nydelig lunch, med en spicy kyllinggryte med rester av gårdsdagens indrefilet, ris og salat.
 
Ivory og Sam har skiftet line til furlexen. vi har noe slitasje der som vi ikke finner ut av. De har ansvaret for tau-.vasken. Sam laget frokosten – som allerede er beskrevet.
 
Steinar har drevet siste finpuss på provianteringen, med oversikt over hvor alle ting er. Han er ellers den som har oversikt over det meste. I dag ble regningen for proviateringen fordelt For historiens skyld, kan vi nevne at vi har handlet for ca 2.500 pr per person for 3 uker.
 
Richard er avgårde for å levere leiebilen. Han har ellers levert et stormseil til reparasjon og stått i forskjellige køer for last-minutes supply.
 
Start i morgen kl 11.00 lokal tid. Det er meldt mye vind, men den skal komme rett bakfra, så det skal bety god fart. Kjenner nå at det skal bli på tide å komme av gårde.
 
//Otto