Re: Ytterligare en dag på Atlant en

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Wed 5 Dec 2012 09:46
19:26.53 N 37:04.42 W
 
Nok en fin dag ligger bak oss. Kjører nå med full gennoa og 3 rev i storseilet. Ikke noe spesielt som skjedde i går. Bare veldig hyggelig. Fikk tatt til båtpuss, men ellers var det en lat dag.
 
Værvarselet for de neste 48 timer, tyder på at vi kan få litt lite vind. Helt ned til et par-tre knop. Om det skjer, kan det bli litt kjedelig å ligge å drive. VI får tenke på om vi da skal ta motoren til hjelp. Foreløpig har vi bare brukt den til lading en dag, da vi hadde problemer med generatoren.
 
Av oppgaver i dag, blir det å få liv i det elektriske toalettet. Det sluttet å virke i natt. Ellers er EPIRBen (nødpeilesenderen) falt ut av de gummipakningene som holder den. Det er et lite mysterium hvordan det er mulig.
 
Vi merker at vi kommer lengere østover. Vi harså langt  valgt å ikke stille klokken underveis. Dermed er skipsklokken i UTC tid. Vi følger jo naturen, og roen senker seg over båten når det blir mørkt – og morgen blir det når det blir lyst. Solen kom akkurat opp, og klokken viser 9.30. Det betyr at noen tidsanvisninger fra oss, kan synes merkelig ut fra hva vi faktisk gjør på det tidspunktet.
 
I natt, da Richard og jeg hadde vakt, hørte vi et kraftig “pling” og noe som falt ned i cockpit. Vi har jo litt angst for ting som løsner, så jeg var raskt fremme med lommelykten. Forklaringen viste seg raskt. En flyvefisk lå og sprellet bak styrbord styreposisjon. Den hadde tydligvis slått borti en vaier, akterstag eller manntau, og skapt dermed også litt action for to halvtrøtte nattvakter.
 
Eller kan man jo bli litt filosofisk på en slik tur – og da innenfor mange områder. De siste dagene har jeg tenkt mye på at i et dagligliv på landjorden er begrenset hvilke konsekvenser noe som går galt kan få. Det er gjerne kort vei til assistanse – og løsning av problemet kan ofte utstå til det blir en god anledning til å løse det. Eller som Charlie Brown sier: “No problem is so big or so complicated that it can’t be run away from”.
 
Da vi først hadde lagt fra kai i Las Palmas, måtte vi stole på at vi hadde gjort alle forberedelesene vi kunne, tatt med det utstyret vi ville behøve og ellers være i stand til å løse de oppgavene som måtte oppstå – og som i stor grad er andre enn de man hadde forutsett.
 
 
Dagens fakta – som er det som sendes til Mads for spissing av værmelding:
Onsdag 5. desember kl Kl 03.00
Wind sp: 20 kn
SOG: 6,5-7,5 kn
TWA: 140
Kurs: 243
Bølgehøyde: 2,5
Barometer 1011
Utseilt
Seilte 176 nm på dag 7. Tilsammen hadde vi i går kl 11 – 7 hele døgn siden start, seilt 1319 nm med et snitt på 7,6 kn. (ca 1259 i luftlinje fra Las Palmas)
DTD: (Nordpunkt St. Lucia) 1.459
Kurs mot Destination er 257 grader
 
//Otto