Hva slags fisk?

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Fri 7 Dec 2012 18:33
17:11.64 N 42:37.30 W
 
Da har vi fått svar fra bror til Richard – som er marinbiolog:
 
Den gullfargede fisken er en makrellfisk, mest sannsynlig “gullmakrell”
Dagens fangst er en dolphin fish – eller dorado. (Ikke forveksles med den blanke fisken som i Spania og Portugal kalles dorado).
 
Doradoen er forøvrig delevis fortært. Halvparten ble (av Steinar) panert i kavringstrø og egg, og stekt i smør. Ovnsbakte poteter og en stuing av grønnsaker, hovedsakelig erter og gullrøtter. Nykvernet pepper på toppen og en boks kald øl ved siden av.... sukk.
 
Ellers kruser vi sakte (5 kn) avgårde for spinnaker, etter 4 timer med motorkjøring.
 
Alt vel!
 
Har akkurat hatt en hyggelig samtale med Kolbjørn – som ringe oss på satelittelefonen. Hyggelig å høre en annen stemme enn de fem jeg har hørt hver dag de siste 10 dagene. Underlig forresten – 10 dager sammenhengende på sjøen – og likevel bare drøyt halvveis.
 
//Otto