Nattseiling til til Gran Canaria - er det klokt?

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sun 8 Jul 2012 12:48
 
28:00.766N 14:21.972W
 
Vinden har tatt seg opp – faktisk ganske betydelige i forhold til det som er meldt. Vi hilser på 35 kn. Nils har studert pilotbøkene, og kan berette at det er helt å vente utfra hvor vi nå befinner oss: Vi er midt i noen vindakselerasjons soner – og at dette skal være forbigående.
 
Vi konferer med vår mann på land – Kolbjørn – som bekrefter en værmelding som sier 20-25 kn fra NNØ. Vi beslutter å ikke ankre på Fuerteventura – men seile gjennom natten til Gran Canaria.
 
Nils og Ola lager en deilig middag med pølser og ovnsstekte poteter. Med vinden vi har for øyeblikket – velger vi å heise stormseilet (try-seilet). Også for å være rustet til natten. Klokken er halv ni. Solen er nede og vi aner noen skyer i nord. Det aner oss at det ikke blir en av de flotte, måne/stjernelyse nettene vi har hatt. Men vi kan jo kose oss med tanken på den fine seilingen vi har hatt langs kysten av Fuerteventura. Ved en annen anledning, skal det bli fint å kaste anker ved en av strendene her.
 
Nå forebereder vi oss til natten. Selv om det har vært godt og varmt – shorts og ellers ingen ting – blir det kjølig når solen går ned. Vinden ser ut til å fortsette på 35 kn. Jeg tar på meg stilongs, to ullgensere og regnbukse/-jakke.
 
Svak uro i magen for hva natten vil bringe.
 
 
//Otto