Las Palmas får besøk litt lenger en planlagt...

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sun 25 Nov 2012 07:55
Det har vært veldig tavelt i det siste – men nå har freden senket seg over Coral IV – og faktisk over mesteparten av havnen. Med den værmeldingen vi har nå, valgte ARC- kommiteen å utsette starten til tirsdag i stedet for i morgen, søndag. Søndag blir det kun de ca 60 båtene i racingklassen som kommer til å gå. Tilsammen skal 234 båter med mer en 1300 personer seile over i år. SIden vi i dag er nesten helt klare til å dra, betyr det at vi har fått to dager å finpusse – men kanskje første og fremst være turister.
 
Nå sitter jeg med lap-topen på fanget, skuer bort på et vakkert bilde: Ivory og Sam – vår to siste representanter for mannskapet – som sitter på brygga og vasker frukt og grønnsaker. Alt utstyr er ferdig montert, den nye satelittelefonen fungerer greit. Alt ser i grunnen bra ut.
 
Vi har hatt noen spenningsmomenter: Det nye storseilet kom for noen dager siden. Det var bra. Spilene lot fortsatt vente på seg, og innen de dukket opp på absolutt seneste tidspunkt – nemlig i går, hadde vi bestemt oss for å seile med det gamle seilet over. Vi har nå pakket vekk det nye, som et reserve storseil.
 
Det har vært mange hyggelig og interessante aktiviteter i regi av WCC (World Cruising Club). Det var en demonstrasjon av berging med redningshelekopter fra båt. Håper vi aldri får bruk for det, men det var nyttig å se. Det er en uformell samling “Sun-downer” hver kveld. Da kan vi treffe andre båter og kommunisere nyttige og unytting meninger.
 
Det har vært forskjellige seminarer. Selv har jeg deltatt på “Health and security”, “Weather routing” og “Provisoning”. Alt veldig bra. I det hele tatt er det meget velorganisert – og en fin oppkjøring til overfarten. Mange av båtene har vært over mange ganger – da snakker vi om 10-15 ganger. De har jo betydelig erfaring om hva som er viktig og mindre viktig i planleggingen.
 
I dag har vi tenkt oss på tur opp i fjellene. Jeg ser for meg at vi kjører opp til Bandama – og videre til Roque Nublo – muligens via Mundo Arborigin – et slags historisk museum.
 
//Otto
 
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image