Bequia - St. Vincent and the Grenadines

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sun 6 Jan 2013 12:12
13:00.46 N 61:14.44 W
 
Turen ble litt annerledes enn planlagt. Heidi ble veldig sjøsyk – og lå som et slakt når hun ikke var på bøtta. Andrea leste bok og spiste sjokolade – med andre ord ganske uberørt av sjøen. Men det var mye vær. VInd fra 20 – 35 kn var forsåvidt greit. Den kom skrått fra siden – og ga oss god fremdrift. Men det var mye bølger mellom St. Lucia og St. Vincent. De kom ganske rett fra siden. Det ble mye rulling og stamping. Dermed gikk Heidi glipp av alt det fine med turen. Flott seiling – masse flyvefisk. Langs St. VIncent minket bølger og vind betraktelig. Heidi våknet til liv. Drakk et glass Pepsi. Da vi på ny skulle ut i åpent hav for de siste 15 nm la hun seg forebyggende – og løftet hodet igjen da vi kom inn i Admiralty Bay – Bequia. Strekket hadde gått rimelig greit for henne – uten mer kvalme. Klokken var da 15.00. Vi la oss på en bøye – og jeg gikk i land for custum clearance og immigration. Var gjort på en time fra jeg dro fra båten til jeg var tilbake. Da hadde Heidi og Andrea ryddet i båten og jeg begynte på middagen:
 
Vi hadde egentilg planlagt kyllingmiddag dagen før, så jeg hadde lagt kyllinglår i marinade da.  Dette skulle bli en kylling-i-øl rett som vi oppdaget på Gran Canaria i sommer.  Nå var det godt marinert i olje, sitron, salt og pepper. Nå var det bare å helle på øl, kryddergrønt og drysse det hele med brunt sukker. Inn i stekovnen. Ris og salat. Vola: Super middag med hvitvin!
 
Når har morgenen kommet – Heidi og Andrea sitter oppe og leser. Jeg skal bare trykke “send” før jeg steker rundstykker og ellers lager frokost. I dag skal vi oppdage Bequia.
 
.... Men hvor er iPaden min? Har ikke sett den siden Rodney Bay.....
 
//Otto