Sånn går no dagan :-)

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Wed 13 Jun 2012 02:08
Hei igjen
 
Vi ankom Bayona onsdag morgen kl 0300. Raskeste båt under seil av alle deltagende båter! Artig! Coral IV viste seg som en fantastisk båt over Biscaya. En ordentlig milsluker som takler de store sjøene på en eksemplarisk måte.
 
Etter som seg hør og bør, en ankerdram, og litt opprydding etter 3,5 døgn på sjøen, tørnet vi inn 0500.
 
Midt på dagen onsdag fikk vi et nytt mannskap.  Helle (Olavs kone) ankom. Hun hadde feriert for seg selv i Porto siden søndag, og var glad for å få selskap igjen.
 
Dagene etter det har gått med til organisering av seilreparasjon, få tak i ny ferskvannspumpe og gjennomgang av det ladeopplegget for batteriene. Ladespenningen er for lav, så vi får ikke toppladet batteriene. Olav og jeg drev noen timers jakt på 0,6 volt. Vi fant 0,3. De lå i koblinger som som ble skrapt rene for oksyderinger. Både Olav og jeg er gamle elektronikk ingeniører, så det var deilig å få bryne seg litt på ohms lov igjen Smilefjes
 
Det er utrolig hvor travelt man kan oppleve å ha det, uten å egentlig ha det så travelt. Men sånn går no dagan..... Det blir mye bryggesnakk med nabobåtene. En tur bort til marinaens kontoranlegg (med dusj, do, etc) tar alltid lang tid fordi man treffer så mange å slå av en prat med.
 
Torsdags kvelden spiste vi på det lokale Parador. Et supert måltid med noe av det bedre Spania har å by på. Otto snakker bra spansk og har bodd to år på Gran Canaria, så han vet hva man skal se etter av både drikke og spise.
 
Fredag bar det til Santiago de Compostela i leid bil. Vi fikk med oss det viktigste der, katedralen og pilgrimsmuseet, men dagen innbød ikke til gatelangs vandring. Det regnet tungt. Men vi fikk med oss kanskje turens beste lunsj. Igjen var det Otto som kom til sin rett med sin spaniaerfaring, med å komponere en god lunsjpakke bestående av diverse godsaker fra Spania.
 
De reparerte seilene fikk vi fredag kl 1830. De skulle vært her allerede i går, så helt sikkert i formiddag, osv.... Her må man bare lære seg å leve i manjanamodus, ellers får man hjerteinfarkt.
 
I morgen tidlig starter vi på siste etappen for på Rally Portugal for Olav, Helle og Kolbjørn. Vi seiler til Povoa de Varzim. Ca 50NM.
 
Kolbjørn Smilefjes