Hittil råeste etappe. – ny rekord i macho-seiling.

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Mon 30 Apr 2012 17:30
50:21.760N 4:9.876W
Vi sov lenge. Skulle jo ikke videre. Jentene gikk for å dusje. De så frem til en bytur. Under påvirkning av en god natts søvn, god frokost og solskinn, besluttet vi likevel å ta ut fra Torquay – på tross av vind og bølger vi ville få “midt i trynet”. Sendte jentene med tog til Plymouth og krysset oss ut i 25-30 kn og brytende bølger. Tenkte på å snu i 2 timer, mens jeg roret og klamret meg fast. Svetten rant under klærne og sjøvannet over.Tror det er lenge siden jeg har drukket så mye sjøvann. Morten foret meg med Cola for å skylle munnen. Ivar bestemte seg tidlig for å dele på godene. Frokosten som var inntatt tidligere på dagen, ble delt med krabbenen – ganske rettferdig – mellom Torquay og Plymouth, selv om krabbene nærmest Plymouth muligens fikk litt mindre enn de som var tidligere i køen. Morten og Oddvar må ha mager av betong. Oddvar understreker at forutsetningen var at horisonten var i sikte.
 
Det var mye bølger og mye vind. Storseil med to rev ble for mye. Vi valgte å gå med kutterfokka med motoren som støtte. De eneste andre båtene vi så ute denne dagen, var militære fartøy større 50.000 tonn.

Men det var sol og håp om endring. Da vi skiftet halser, ble bølgene enklere. De siste 5-6 timene var det platt lens i avtagende til 22 kn. Flott kyst. Fred i sinn. Mistet livbøyle og lokk til el- vinsj. Kjøleskapets innhold utover gulvet. Sukkerboksen fra Tupperware holdt ikke tett – og innholdet rant fra sprekken under skapet og ned på og i kjøleboksen (for annen gang på turen (noen lærer aldri)). Morsom innseiling til Mayflower marina. Morten ved roret og Ivar i opp rett posisjon. Pakking av seil og tau. Gjenforening med jentene. Dusj og middag på byen. Nå har jentene tatt morgentoget til London.
 
Oddvar har demontert skapdør og vasket sukker. Morten har jernkustus på byssa. Ivar har skinet badet i baugen. Otto kombinerte dusj og vask av badet akter.
 
Solen skinner. Jeg fikk meg en morgentur på festningsområdet. Vi gleder oss til å returner den 31. mai for siste forberedelser før Rally Portugal!
 
//Otto

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image