Nest siste etappe av Rally Portugal

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sun 24 Jun 2012 20:48
37:57.053N 08:51.976W
 
I Oeiras fikk vi faktisk ordnet det meste. En ting var at skaden i gel-coaten ble neste perfekt. Det var bra, og med håp om en siste finish i Lagos, legger vi det bak oss. Men karene som ordnet opp med riggen, er det verd å nevne. Fallet til gennakeren var jo røket, og jeg var en smule bekymret for hvordan vi skulle få inn nytt. Den bekymringen var bortkastet tid. De trakk ut det gamle fallet, klatret opp i masten og tredde på nytt fra toppen – for så å fiske det ut nede. TIlsynelatende uten vanskeligheter. I tillegg lagde de noen kevlar “strømper” som de sydde på storseilfallet og spinnaker fallet, for å forebygge slitasje og mulig nytt brudd. Flott og profesjonell service. Det uventede var likevel at dette var en service som Marinaen yter til sine gjester. Så da jeg dro for å betale – så var det ingen regning. – Veldig hyggelig.
 
Raskt og smertefritt gitt dette. Ingvild og jeg dro til en nabo-by – SIntra.  Fantastisk malerisk med masse gamle bygninger og yrende liv. Vi gjorde slik som vi pleier i famlien Hulbak: kjøpte brød, ost, skinke, frukt og grønt, stappet i sekken og dro på tur. Lang fin nesten klatre tur opp gjennom en park og deretter en bratt sti opp til en borg på toppen. Utsikt til alle kanter og en mini-kinesist mur som vi vandret rundt. Ryggsekklunsjen ble inntatt på en benk på muren.
 
Vel tilbake begynte Ingvild -  med Terje som assistent – på en signatur på en molo-muren. Dette er et opplegg Rally Portogal har hatt i mange år. Marinaen holder maling – og deltakerne i Rallyet lager et maleri på veggen. Resultatet ser dere vedlagt.
 
 
I dag – Søndag – har vi seilt fra Oeiras til Sintra, en tur på 50 NM. I det som etter hvert er blitt vanlig – 17-22 knop medvind. Vi hadde litt trøbbel siste 5 NM, og tapte tid. Dermed endte vi som tredje båt inn, etter å ha ledet fra starten og de neste 6 timene. Helt greit. Serafina og Katharina var det ok å tape for.
 
I morgen blir det “fri dag” igjen. VI skal bli kjent med SInes. Handle ny step-fender som er i ferd med å ryke, do-lokk som har røket og vinsjhåndtak som fór overbord. Men ingen skader og ingen seil å reparere. Kryss i taket!
 
//Otto
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image