Møte med tysk kystvakt

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Fri 6 Apr 2012 05:39
53:22.758N 05:01.031E
 
Skjærtorsdagen forløp videre uten dramatiske hendelser. Vi har nå seilt i timesvis nord av Tyskland og Nederland. Jeg forundrer meg over sjødybden, som over store områder ligger på 10-15 meter. Med strømforhold som tilsier over 2 knop hver dag, kan det bli tøffe forhold her med store og brytende bølger. Ikke rart at det  er merket av en stor mende skipsvrak på kartene. Og så er det sikkert en del fra krigen også.
 
Steinar lagde en deilig lasagne til middag. Sjøen var så rolig at vi kunne sitte til bords og spise. Otto hadde rorvakt og så at vi ble innhentet av tysk kystvakt, som først kjørte forbi oss og dernest ventet på oss, for så å rope oss opp på VHF’en; “Coral vier, sis is ze djerman coastguard”. Det ble et kort intervju på radio om hvor vi kom fra, hvilke havner vi hadde vært innom, vår final destination, hvor mange vi var om bord og hvilke nasjonaliteter. Jeg var jo inne på tanken om å slå en spøk med dem, men tyskeren hørtes ikke ut til å være i modus for det, men han avsluttet samtalen med å ønske oss en god tur videre.
 
Vi stevner videre mot den engelske kanal.
 
//Kolbjørn

JPEG image

JPEG image

JPEG image