SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Wed 28 Nov 2012 20:22
26:12.48N 18:29.36W
Hei alle sammen!
En liten oppdatering med bilder fra et sted i Atlanteren. Denne gangen til en avveksling fra 1 styrmann og intendantenSmilefjes
Første hele dagen på havet er over, og vi går inn i vår andre natt på vei til Karibien. Det har vært en strålende dag med sol og varme. Tanken på snø og nullføre er ganske fjern for øyeblikket. På formiddagen spridde vi kutterseilet mot styrbord, og har i hele dag seilt med det som kalles en butterfly, 2 spridde forseil. Det fungerer veldig bra. Mr. Auto sørger for å holde en stødig kurs rett mot Rodny Bay. De første 24 timer har vi seilt 196 nm. Det må sies å være bra. Men kan nok ikke regne med å holde den farten hele tiden.
Det er utrolig fasinerende å seile medvinds i store bølger. Du ser de reiser seg bak båten for så å løfte opp hele hekken og sender oss av gårde i en surf. Herlig!
Utkikksvakten går til å følge med på seil, kurs og båter rundt oss. Det er ikke mange ARC – båter vi ser lenger, men de er der ute et sted. Hører noen som kjeder seg på VHF-en av og til. Av andre båter så har det vært et cruise skip og en tanker. Sistnevnte måtte Otto kalle opp for å høre om de hadde sett oss, da vi var litt på kryssende kurs. Kjekt med litt avbrekk.
Av nyheter om ARC så er det at en båt har måtte få assistane for å bli tauet til Tennerife da de hadde mistet styring og fått tau i propellen. Kipt for demTrist fjes
I Coral så har de største utfordringene vært matlaging for Richard som har hatt den vakten i dag. En skal være forsiktig med propan og varme gryter med innhold med den rullingen vi har. Åpner du et skap på en side, så risikerer du å få hele innholdet i fanget! Det er fortsatt noen gjøremål som må gå seg til. Med 4 ulike nasjonaliteter og 6 personligheter som skal dele en liten båt, så kreves det litt øvelse og tålmodighet for å finne ut hvordan ting kan gjøres best! Men det går seg til.
 
Til alle dere våre trofaste “lyttere” der hjemme så har vi det veldig bra! Vi gleder oss stort over å være underveis på vår store havseilas og ser frem til mange rolige men også spennende dager på vår vei til Karibien.
 
//Steinar.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image