God morgen fra 47 grader vest

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sun 9 Dec 2012 11:04
 
16:30.28 N 47:02.82 W
 
Vi kjører fremdeles UTC tid ombord. Den viser 11.30. Samtidig følger vi solen i forhold til å legge oss og stå opp. Solen er bare ca 8, så vi har akkurat spist frokost. I natt har vi hatt et helt utrolig regnvær. Mørkt som i en sekk. Mye vind, men rett bakfra og bare fint. 830 nm igjen til mål.
 
Det er rart. Vi har vært 12 dager på sjøen. Samarbeidet flyter ganske bra. Jeg må vel nesten si veldig bra. Vi er tross alt 6 personer, alder 22-65 stor bredde i utdannelse og erfaring. Et par “for tiden bohemer”, en pensjonist, ja, og så noen andre...
 
Vi har fremdeles 6-8 dager igjen. Det følges kort – men er jo likevel det som kan være en hel ferie. Rart at dager ombord i en båt kan bli så travle. Aldri i nærheten av å kjede meg. Blir nesten for lite tid til å sitte ned å lese eller bare slappe av.
 
Jeg har mye vått tøy nå. Vasket endel i går, men så kom regnet. Det blir nok ikke tørt før langt ut på dagen (om det blir opphold) Regntøyet fra i natt – og det jeg hadde under – er også kliss. Ganske fuktig i lugaren. Kondens som drypper ned i sengetøyet. Ja, håper virkelig det blir en solskinnsdag med god tørk.
 
Det er mye bevegelse i båten. Rundt tre meter bølger. Vinden kommer rett bakfra, så det er ikke krenging i den forstand. Men vi ruller fra side til side. Det fikk nettopp den konsekvens, at mens jeg satt her og skrev, hadde jeg en te-kopp – med lokk riktignok – mellom bena. Så kommer en ekstra stor krenging. Da vipper koppen. Ut gjennom det lille hullet renner varm te ned i fanget (ny bukse, første gang i dag). Jeg spretter opp, var jo ganske varmt. Da faller den møysommelig, annenhver-time-gjennom-hele-turen-oppdaterte, loggboka, oppslått ned i den teen som ligger på dørken. På toppen av det hele greier jeg å sette koppen opp-ned på bordet. SLik at det forsetter å renne te. Ja,ja - slik går no dagan.
 
//Otto