Tirsdag 12.03.2013

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Tue 12 Mar 2013 20:43
23:30.3 N 49:12.5 W
 
På god vei mot Azorene nå. Farten og været har tatt seg opp og vi har hatt to fantastiske dager med veldig god seiling. I går gikk dagen med til å jage fart og 10,3 knop ble sett som maks (seilet da Butterfly)
I forhold til å lunte avgårde i 2-4 knop så føler vi nå det er fart på sakene. Vi er halvveis til Azorene innen Torsdag.
Bølgene er høye så produksjon av vann går litt vel tregt. Dette fører til at jeg har innført stopp av vannforbruk utenom det vi trenger til mat. Enkelte her lengter etter en dusj, noe de får når alle tanker har blitt helt fulle igjen. Et av toalettene satt seg på bakbena i går og har gitt oss gleden av å sende varene i retur. Dette er nå endelig fikset og dovaktsystemet er avsluttet.
Matlaging er ikke enkelt i disse bølgene. I går var det f.eks en beholder med hele sorte pepper som valgte gulvets vei, rett bak kom det en hel skinke. Skinkens reise ble kortvarig, men pepper`n har fått trille en stund. Tror vi har fanget de fleste nå!
 
Ellers har vi hatt besøk av noen reale squals i dag med mye regn og kraftig vind. På den første, som varte i ca 30 minutter hadde vi 42 knops vind og kraftig regnvær. Kom oss unna uten broach!
 
Den neste som varte i hele 50 min hadde vi hele 47 knops vind. Greit, men litt vrient å holde kursen. Dette var da også litt viktig siden vi 3 nm i front hadde en 40 000 tonner med kurs direkte mot oss. Morten på roret, Ivar som sidemann mens resten lå i båten for å holde inventaret på plass. Alt i alt gikk det helt strøkent. Ingen ødeleggelser.
 
Nå har vi 23 knops vind, strålende sol og holder 6 knop i bølger på 5-7 meter. Snart nok en fantastisk solnedgang.
 
Så mao, vi har det veldig bra, hva med dere?!Smile emoticon
 
//Morten