Sørover i regnvær og frisk bris

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Wed 28 Nov 2012 04:01
26:42.20N 16:36.60W
 
Det er 28. november. Mads fra Frivind har truffet bra med vær, bølger og vind. Har hatt lange perioder med 30-25 kn, men det har også ligget lenge rundt 25. Store bølger. Vi seilte for BB halser til kl 21.30. Da hadde vi gått lenge på kurs 210-220, mens kursen til Mads’ WP var 248. Med god fart - snitt på godt over 8 kn - kom vi derfor endel lengere sør enn vi egentlig hadde tenkt.
 
Kl 21.30 valgte vi å ta ned storseilet helt, (Hadde seilt med to rev nesten hele veien.), pga stadige broacher. Nå går vi kun for kutterseil - og holder likevel ca 7 kn.  Mye og rotete sjø. Vanskelig å bedømme høyden, men har nok sett 5 m selv om det stort sett ligger på 3,5.
 
Regner med å holde kurs 252 som vi holder nå - frem til ny melding fra deg.
Vind 28 kn på styrbord halser.
Barometeret viser 1008
 
Alt vel om bord, med noen få unntak:
Vi får ikke AISen til å fungere – så om du er interessert i å se hvor vi er, kan du gå inn på worldcruisingclub.com og se på posisjon ved hjelp av Yellowbrick.
Det kommer brunt vann i kranene. Sannsynligvis grums som har samlet seg i bunnen av tankene – og som nå er ristet opp. Får sjekke filtre når det blir lyst.
Watermakeren vil ikke starte. (Hørt det før). Det virker altså som Schenker ikke klarer å lage en WM som kan brukes når det er sjø. Håper bare vi får den i gang når sjøen roer seg. Midlertidig vannrasjonering innført. Vi har tilstrekkelig drikkevann på flasker, så det blir bare vasken som blir skadelidende.
 
Det er ganske kaldt – og har regnet mye. Full regn utrustning, Håper solen kommer i morgen.
 
Om du vil sende mail til oss – er adresse  coraliv {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com. (Husk ikke noe bilder eller andre vedlegg, kun tekst)
 
//Otto