Åpningssermoni ARC 2012 - Las Pa lmas

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Mon 19 Nov 2012 15:40
Tilbake på blog etter et par måneder av!
 
Reiste fra Norge 15. november. Helt greit og 10 dager til avreise fra Las Palmas. Jeg vet ikke helt hvor de første dagene her ble av, men mye tid har gått med til å gjenskape oversikt over småting som skal på plass før avreise. Jeg har vært opptatt av å ha alt på stell i god tid – for å unngå stress. Nytt storseil var bestilt hos North Sails i Leangbukta. Skulle etter min bestilling vært på plass før utløpet av oktober. Men var det det? Nei. I skrivende stund er det fremdeles ikke kommet.
 
Satelittelefonen – velvilligst utlånt fra Olav – har fungert utmerket, men på ny test i båten, viste det seg at kontakten i telefonene for internett-tilkopling var røket. Dette oppdaget jeg på ettermiddagen på lørdag. “Kanskje” er det mulig å reparere – og da til uken. Har ikke turt annet enn å bestille ny telefon, så blir eventuell reparasjon av den “gamle” en bonus.
 
... men ellers er alt i rute. Akkurat nå hører jeg surkle/boblelyder under båten. Den er ikke i ferd med å synke – men det er en dykker som vasker under – for å ha en barnerumpeglatt overflate når vi reiser. Watermakeren surrer jevnt i bakgrunn. Har nå produsert 400 liter i tre runder – uten problemer. Lover godt. Så gjenstår å se om watermakeren også tåler bølger. Nye batterier er på plass, 880 Ah. Har gjennom et par døgn testet med å kople fra landstrøm og registere forbruk og utladningstid. Ser nå veldig bra ut. I tillegg har jeg registert forbruk på hver enkelt strømkonsument, som kjøleskap, gps, watermaker, lys osv. Det som gjenstår er autopiloten – som vi først får inntrykk av når den kommer i arbeid.
 
Bortsett fra slike ting. Det har blitt litt sosialt. Truffet våre venner fra Rally Portugal – RAVI (Harald, Vigdis og Svein Inge) og Katarina (Scot og Julie). Stor velkomstsermoni på fredag, med LAs Palmas kommune som vertskap. I dag var offisiell åpningssermoni med tog og hilsen fra grunnleggeren av ARC (Atlantic Rally for Cruisers) Jimmy Corn ell. Dette er 27. ARC. Mor og far er kommet opp fra Arguineguín og skal overnatte til i morgen. VI skal spise på vår familiens stamrestaurant i Las Palmas: El Novillo Precoz – Sammen RAVI-gjengen.
 
Christian Radich skal starte samtidig med oss over mot Karibien. I morgen er det åpen dag der, for de norske båtene. VI får se om vi kommer oss dit. I morgen kommer også de første av mannskapet; Steinar og Richard. Sam, Carl og Ivory kommer på tirsdag.
 
//Otto
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image