Driving in the fast lane

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sat 7 Apr 2012 07:22
51:22.962N 02:009.934E
 
Værmeldingen tilsa at vinden skulle dreie mer mot vest og nord. Det tok sin tid. I praksis betød det vi ble nødt til å stryke kystlinjene av Nederland og Belgia i påvente av at vinden skulle dreie slik at vi kunne seile direkte mot Sør-England. Å krysse seg nedover kanalen motvinds og motstrøms er tidkrevende, så vi var innstilt på å gjøre mye for å unngå det. Inkludert at vi tredde båten mellom to vindmøllefarmer for å unngå å slå.
 
Når mørket var kommet, ble neste utfordring å tre båten på tvers av inn- og utgående- trafikksoner fra Rotterdam og Antwerpen. Det ble artig. Og travelt. Otto sto til rors, Steiner holdt utkikk og fulgte med på AIS’en. Kolbjørn betjente VHF løpende. Vi var ganske populære hos trafikkontrollen. Alle skip ble gjort oppmerksom på at Coral IV var under seil og dermed hadde forkjørsrett. Det var med stor tilfredsstillelse at vi så store skip endre kurs for å vike. Morsomt. Det er også en måte å utgjøre en forskjell Smilefjes
 
Etter at vinden hadde dreid og vi hadde fått satt kurs direkt mot Dover, så sloknet den. I og med at vi må reise hjem igjen på tirsdag må vi holde en viss framdrift, så kl 0200 fyrte vi opp jerngennoaen. Nå er vi 35 NM fra Dover. Avhengig av ankomsttid går vi til havn der eller et sted lenger vest.
 
//Kolbjørn