Nok en dag som fikk sine utfordringer

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sun 2 Dec 2012 21:01
21:55.45N 29:48.37W
 
Først – tusen takk til alle dere som sender mailer. De leses med stor glede, selv om jeg så langt ikke har rukket å svare alle personlig.
 
Så – i dag har vi hatt fint vær. Varmt og godt – men ikke for varmt. Noe mer bølger enn vanlig – og litt vanskelig vind. Mads - værmannen vår, mente vi burde trekke litt lengere syd som følge av et lavtrykk som bygger seg opp. Denne værmeldingen fikk vi rett etter at vi hadde satt opp det nyreparert kutterseilet i butterly med gennoaen. Vi valgte da å gå på den kursen han anbefalte – og seilte dermed en god stund med bare gennoa og tryseil. Så kom det en vinddreining – og vi fant ut vi skulle sette opp spinnakerbommen igjen og spri kutterseilet. Så med et smell brak bommen- Siden det er en karbon bom, brakk den ikke i vanlig forstand, mer som en splintring – omtrent som man brekker bambus.
 
Først ble vi litt satt ut. Men – så fant vi ut at vi skulle sette i gang og reparere. Bommen var brukket ca 1,20 innpå, altså var mesteparten av bommen igjen. Ved hjelp av vinkelsliper laget vi et rent kutt på den lengste delen. Så borret vi vi naglene som festet endestykket  på den brukne delen – for så å lime den på med epoxy og avslutte med å skru. Faktisk ble bommen mye mer anvennelig etter dette, for den var på mange måter for lang. Kanskje unødvendig å nevne at det var Steinar som var sagfører?
 
Som dere forstår , blir dagene ikke kjedelige her. 5 dagen på vår reise går mot slutten – og igjen har dagen bare blitt borte med mange aktiveteter. Det er uansett litt merkelig å holde på med omfattende reparasjoner – mens båten går på autopilot i rundt 8 kn.
 
I dag har vi sett to fullkomne regnbuer. I tillegg har vi sett masse flyvefisk. En fugl har vi også sett. Underlig med fugl så langt til havs!
 
I dag har Sam vært ansvarlig i byssa. Det ble tre varme måltider. Egg og bacon til frokost, stekt kjøtt, kanaripoteter og salat til lunch, og varme skinke og ost smørbrød med salat til dessert. I dag har vi nådd en milepæl:  I luftlinje langs den ruten vi seiler har vi nå 900 NM bak oss – og 1.800 foran oss. Altså har vi gjort 1/3 av turen. Dette ble markert med en boks med øl og et lite glass rom.
 
//Otto
 
.. og ingen adventslys tent....

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image