For en nydelig dag....

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Tue 11 Dec 2012 22:38
14:55.27 N 54:06.24 W

I går var jeg ikke helt i form. Hadde sovet dårlig - om i det hele tatt -
natten i forveien. Hele dagen - frem til ved 16 tiden regnet det. Så kom det
sol - men jeg la meg nedpå litt etter middag. Så husker jeg ikke så mye før
Steinar drar meg i stortåa kl 03.30 for å kalle meg til vakt. Da våkner
jeg - god og utsovet. Har en flott vakt under stjernehimmel - først med
Ivory, så med Sam, så tok jeg like gjerne litt av vakten til neste mann. Steinar hadde kjøkkentjeneste, men kom opp. Carl, Steinar og jeg nøt en deilig kopp kaffe til soloppgangen ca 09.30 UTC. Hele dagen var ellers et gastronomisk høydepunkt. Frokost: Havregrøt med rosiner, egg og bacon, lunsj, hjemmelaget pizza, middag, biff-gryte. Det var to ting å feire i dag. For det første at det var deilig solskinn som etterfulgte en vakker natt. Dette medførte at turens andre flaske sjampanje ble drukket etter Steinars pizza. Mens vi spiste middag - rundet vi 400 nm igjen til St. Lucia. Dermed kom turens andre rødvinsflaske på bordet. Med seks personer å dele på, kan vi vanskelig kalle det et fylleslag, men det er hyggelig med markeringer, og et glass rødvin er med å skape fest.

Nå er klokken 22.30 UTC. Solen gikk ned for en time siden. De to som er på vakt, er igang. De øvrige sikter mot bingen. Det gjør jeg også når denne mailen er sendt.

Posisjonsrapporten kommer som vanlig ved tre-fire tiden i natt. Det er den samme som jeg sender til Mads (Meterologen vår i Frivind). På bakgrunn av denne, fin-tuner har værmeldingen til vår forventede posisjon for de neste 24+48 timer. I tillegg kommer han med kursråd. Det ser ikke ut som det skal komme noen overraskelser nå - for de siste 3 døgnene med seiling.

//Otto

Bildene:
Steinar og Otto nyter sjampanjen etter en deilig hjemmelaget pizza
Steinar baker pizza
Richard tar posisjonen med sekstanten

JPEG image

JPEG image

JPEG image