Storrengjøring og Pigeon Island

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Thu 20 Dec 2012 03:37
I dag har vært en aktiv dag. Hadde avtale om storrengjøring av båten. I dag er den vaske og polert utvendig – og grundig vasket inne. Alle dørkplater opp og vasket rundt. Alle madrasser ute og vasket under. Alle vegger vasket. Byssa. Jeg nå er det ganske rent. I tillegg er alt av sengetøy og håndklær vasket. To mann ut – og en dame inne. Fra 08.00 til 17.00. Og de var effektive!
 
Da de var godt i gang – og klokken nærmet seg 10.30 – gjorde jeg noe jeg egentlig hadde planlagt for første dag i land: Jeg tok gummibåten over bukta til den halvøya som heter Pigeon Island. Der hadde jeg en times spasertur opp på de to toppene. På den ene var det bygget et festningsverk. Fra dette kunne man se like til Martinique – 30 NM unna. I tillegg var det flott utsikt over bukten Rodney Bay den andre veien.
 
Vel nede igjen, ble det dukker før en enkel lunsj og “Fyrvokterens datter” på restaurant “Trebenet” – helt nede i strandkanten.
 
Tilbake til båten for å sjekke fremdrift – før jeg – igjen med gummibåten – bega meg inn i den innerste delen av den lagunen som båtene ligger i.  Her fant jeg en av de kanskej mest kjente restaurantene i Rodney Bay. Fortøyde til et stolben – og hadde en hyggelig prat med Shana. (Bilde). Det endte med at jeg bestilt bord til nyttårsaften. Da blir vi hele familien Hulbak og Hagestad/Haarr – 9 stykker. Herfra fikk jeg sammen med Shana også bestilt en kalkun for juleaften. (Det var bare puslekalkuner på supermarkedet, men nå har vi bestilt en på 10 kg!)
 
Tilbake i båten var det oppgjørets time med vaskerne. Stort sett grei jobb. Rask dusj – før det bar avgårde til en fest i regi av ARC – på Pigeon Island igjen. Kort besøk for meg. Var der i knapt en time – før jeg valgte å reise tilbake. Var innom en bod i marinaen men noen lokale bønder. Hadde en hyggelig prat – og jeg fikk laget en liste over ferske grønnsaker som skal leveres på juleaften formiddag. F.eks rosenkål, ferske egg, agurk osv. (Er ikke noe særlig utvalg i butikkene i marinaen – og så er det jo hyggelig å handle direkte fra bonden..
 
Etter to dagers hard arbeid – har jeg også lyktes med å leie bil. Det er høysesong her nå, så det var mange kontorer før jeg omsider landet. BIlen hentes i morgen – og vi legger opp til å ha den til 4. januar. Regner med det blir en biltur innover på øya i morgen – mål: gården til bøndene jeg pratet med i kveld.
 
//Otto

JPEG image

JPEG image

JPEG image