Ny dodag

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sat 8 Dec 2012 21:59
16:46.52 N 45:30.47 W
 
Klokken er kvart over fire. Fra klokken 12 har Carl og jeg holdt på med det elektiske toalettet. Misforstå meg rett. VI har demontert det, bit for bit. Jobben Sam gjorde for et par dager siden var tydeligvis ikke nok – dvs han hadde ikke gravd dypt nok i materien. Nå har vi plukket av bit for bit. Byttet alle slitedeler og forøvrig rengjort. I tillegg er bruksanvisninger grundig lest. Virker det ikke nå, blir det demontert, og det gamle manuelle montert inn.
 
I dag er det solskinnsdag. Litt for lite vind, men med vinden rett bakfra, og i blant squalls med vind opp i 35 kn – har vi latt spinnaker være spinnaker og seiler med den løsningen vi har lært å sette pris på – butterfly. Fungerer greit og med den vindstyrke og –retning vi har, gir det ca 6 kn. Ikke mye å skryte av, men vi kommer da fremover. 950 mil igjen.
 
-- på igjen:
 
Straks før sengetid. Nettopp hatt en hyggelig prat med Kolbjørn og resten av pinnekjøttlaget. Jeg kjente lukten av pinnekjøtt og stappe – og kjempegod steming – via noen satelitter og helt ned hit – 2/3 ut i Atlanterhavet.
 
Etter at jeg slapp sist, har vi hatt besøk av Fregatt fugl (se Sams blog for litt siden) og spist biffmiddag. 920 nm igjen, ganske nøyaktig 2/3 av veien i luftlinje er tilbakelagt. Det var verd en markering: Rødvin til maten og kake til kaffen.
 
//Otto

JPEG image

JPEG image

JPEG image