Andre døgn

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sun 21 Jul 2013 20:57
41:10.16 N 24:16.33 W
 
Vil tro det er en god søndag hjemme. Her er det også rimelig bra!
 
Vi var ikke helt i 100% form når vi forlot Azorene. Vi trodde at det var besøket på pub`n Peter`s onsdag som fortsatt satt litt igjen. Både jeg og Richard har vært litt dårlig i formen. Er  ikke fryktelig opptatte her ute så litt feber, vondt i halsen, oppkast og mot normalt hyppige dobesøk går helt helt fint!
Klager ikke og det går mye bedre nå....
 
I går kveld kom det litt vind som gjorde at vi slang opp nyreparert Genoa. Den fungerer bra. Passet forøvrig ypperlig med vind da motoren bestemte seg for å ta en pause. Jeg er på saken..
Vi seiler nå med Genoa og storseil. Holder 5-6 knop med kurs rett mot Falmouth. Håper på litt mer vind så vi får opp farten. Det har vært overskyet og litt kjøligere. Nettene blir ganske kalde (både bukse og jakke må på...)
 
Ellers så har vi ikke hatt fiskelykke tross konstant fiske. Men rundt to tiden i dag så bet det på en liten en. Rakk ikke nå stanga før øynene spratt av en etter en. Må ha vært store saker!! Siste øye holdt, men etter noen få minutter datt den av. Sikkert like greit- hvem vil vel ha en gråtende delfin opp i båten!
 
Vi har forøvrig merket en liten odør i båten helt siden vi kom ombord. Litt sånn innestengt båt, med en twist. . . . Men i dag, da fant vi det ut!
Båten hadde lagt seg fint over på siden da vi faktisk helt ute kunne merke dunsten som bare ble sterkere og sterker. Ut av skapdøren under komfyren kom det ut en flytende brun veske. 3 pakker av 12 stk egg!! Usikker på om de var fra Karibien eller om de kan ha vært Spanske. Også usikker på om de hadde klekket eller ikke. Ville jo satt et preg på dagen om det spratt ut 36 karibiske høner når vi lukket opp skapet!
Med hyppige pauser og turnusordning får vi vasket det bort!
 
Det hender det spretter noen delfiner innom. Richard ser hval, støtt!
 
Fortsatt god søndag
 
Morten