I dag var det visst kø på blogge n...

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Wed 5 Dec 2012 20:10
Det er hyggelig at vårt crew er så aktive i bloging – ikke minst siden vi har noen engelsktalende følgesvenner som klager litt på språket.
 
I dag har det vært nok en fin dag. Riktignok tok det noen timer å få reparert det elektriske toalettet. Første tegn på at noe var galt, var at motoren rett og slett ikke gikk. Altså feilsøking – og konstaterte at sikringen var gått. Det viste seg å være en glassikring vi ikke hadde maken til. Da ble det å lage til en ordning med en annen type sikring og kabel sko. Nytt forsøk – og den sikringen røk også. Altså klart for full demontering. Viste seg da at kverna var obstruert av en blanding av hår. kjøttrester (!!!) og betong (!!!). Med Sam som utfører og meg som håndtlanger, vasker, kommentator osv – endte jobben med suksess. Ny sikring og doen durer så fint som bare det.
 
Deretter tid for fisking. For første gang på turen, så Steinar anledning til å prøve fiskesakene. To ganger var det fast fisk. Steinar jobbet i lang tid, sveivet inn – så raste fisken uten, sveivet inn og ut raste den. To ganger endte det med at den kom seg av kroken. Men vi så den sprelle, stor og blank og fin. Men det ble lam a la tika masala til lunsj som Sam hadde planlagt likevel.
 
Som Sam skrev i sin blog. I dag passerte vi halveis i forhold til at avstand til Las Palmas og St Lucia i luftlinje var den sammen, ca 1360 NM. Det var anledning til å sprette den den ene av de medbragte flasker med Champagne.
 
Vi synes selv vi har bra fremdrift. Skjelden under 7 kn. God balanse i båten og vi koser oss. Men jeg må innrømme at jeg blir litt stresset av at halvparten (minst) av båten har kortere avstand til målet og har høyere fart. Vi kunne oppnådd en knop eller kanskje tom. to knop mer, dersom vi hadde opp mere seil. Så langt har vi gjennom konsensus kommet frem til at vi vil heller ha  farten vi nå har – og kunne kose oss med forskjellige aktiviteter ombord.
 
Steinar har bakt brownies, som vi nå skal kose oss med.
 
//Otto
 
Siste – på nytt bet fisken – og forstyrret kaffekosen. Men – denne gangen kom fangsten på land. Vi er ikke sikre på hva slags fisk det er, antar det er en makrelltype. Om noen vet, tar vi gjerne imot fasiten.

JPEG image

JPEG image

JPEG image