God driv mot Afrika

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Thu 28 Jun 2012 13:17
36:27.275N 08:49.470W
 
Da er vi i gang med nest lengste kryssing hittil. Biscaya var jo på 550 teoretisk – 610 målt. Nå seiler vi i direkte linje mot Agadir. Kartet viste 410 nm. I skrivende stund har vi logget 40 nm og har seilt i 5,5  timer. Klokken er 14.00.
 
Vi har hatt god driv. Til å begynne med gikk vi for spinnaker, og så 10,5 knop. Da vinden økte til 17-18 knopm valgte vi å ta ned spinnakeren, og siden vinden fortsatte å øke til 25 knop tok vi to rev i storseilet og rullet gennoa til liten flik. Likevel har vi holdt et snitt på 8 knop.
 
Like utenfor kysten av Lagos, så vi en stor stim tunfisk som lekte seg i vannflaten. Ikke før hadde vi vinket farvel til tunfisken, fikk vi følge av delfiner. De var ikke like lekne som dem vi hadde følge med over Biscaya, men alltid hyggelig med selskap.
 
Når det gjelder vårt smertens barn watermakeren – har vi ikke lyktes med å få den i gang i dag.Dvs, jeg har fått den i gang to ganger, men begge ganger har den stoppet i løpet av kort tid. Jeg antar det skyldes at det er ganske mye vind og bølger, men et lite tankekors, siden de forholdene vi har nå sannsynligvis har mye til felles med det vi får til St. Lucia.
 
Vi koser oss. Så langt har vi roret manuelt: Ola, Erik og nå Eskil. OK om vinden avtar litt til kvelden, noe det også er meldt. Men om den ikke gjør det, skal det også gå bra. Det blir bare litt mindre søvn.
 
//Otto