Vi har nu anlänt till Omans kust

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Sun 20 Feb 2011 02:51
20 Februari
 
Kära bloggen,
 
Vi har nu anlänt till Omans kust, och går nu för motor längs med kusten i tidiga morgonen. Det är endast lätta vindar och ett platt hav. Allt är väl på Natibou och dem övriga 4 båtarna som vi går tillsammans med nu i tär formation.
 
Vi kommer att gå in till ett ställe efter kusten (där det finns en amerikansk miltärbas) och fylla på med diesel. VI kommer dit i kväll (svensk tid ungefär 13.00 idag Söndag). Vi ankrar upp utanför en by där, och får sedan åka in med våra jollar med diesel dunkar som vi får fylla på lokala bensinstationen. Vi gör det i morgon på förmiddagen, och planerar att vara på väg mot Salalah igen redan runt lunch imorgon Måndag.
 
Det kommer sedan at ta cirka 3 dagar att komma fram till Salalah, vilket ska bli skönt. VI anländer då antingen den 24 eller 25 Februari till Salalah.
 
Det har varit en hel del rapporter om pirat incidenter och attacker i Arabiska havet, dock ingenting i vår närhet alls. Tyvärr så har en av dem båtarna som tillhör "vårt gäng" blivit fångade av dem Somaliska piraterna, och enligt militärrapporter så är dem nu på väg mot Somalia, med piraterna ombord. Det är redan ute på CNN och BBC som nyhet sedan igår. Det var en amerikansk segelbåt som helt mot alla rekommendationer gick tvärs över arabiska havet, när alla vi andra gjorde en mycket lång omväg norrut för att undivka just dem farliga vattnen. Mycket sorgligt, och vi tänker på dem hela tiden. Det var en dansk NATO helikopter som upptäckte att dem var tagen av pirater, och meddelade oss via radio och email direkt. Vi var långt, långt därifrån när det hände, men det visar ju bara hur bra den militära (NATO) organisationen och BWR samarbetar. Dem vet hela tiden var vi är och rapporterar alla händelser till oss som kan vara bra för oss att veta. Vi rapporterar våra positioner och observationer till dem kontinuerligt, inklusive våra planer framöver.
 
/Hans o Monica i Sinbad sjöfararens farvatten