Fredag 1200 UTC + 4 timmar position 17:04N 61:53W

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Fri 4 Dec 2009 20:48
 
Vi anlände till Jolly Harbour i Antigua igår klockan 1200!
 
Sista dagen var en rekordsegling, då vi slog vårt tidigare distansrekord för 24 timmar. Vi gjorde 211 nm - och det var en härlig segling, och ett härligt avslut på vår atlant översegling. Som dem sa i "ankomst kommitten: "Now you are not virgins anymore". Vi var också den första båten med bara "virgins" ombord, och vi var första shorthanded (bara två ombord) båten att komma in till Antigua. Dem andra var 7 - 8 personer ombord. Så vi kan sträcka på oss lite extra!
 
Richard från BWR mötte oss när vi kom iland, och som vanligt med hög service grad från BWR gänget så hjälpte han oss igenom den lokala byråkratin - inkluderande 4 (fyra!!) besök på 1) Tullen 2) Immigration 3) port authority 4) Harbour master at the marina - innan vi var klara med vår inklarering...Men med hjäp från Richard så gick det på mindre än en timme.
 
VI ligger nu mycket tryggt vid en pontonbrygga som är "avlyst" för BWR båtarna - vilket är trevligt med vårt "floating village", vi förväntar oss nu dem närmaste dagarnma att dem andra båtarna börjar droppa in succesivt.
 
Jolly Harbour är en utgrävd marina med alla fasciliteter som el o vatten till båten, tvättinrättning, duschar, swimmingpool, gym, restauranger, supermarket m.m. - Så nu får vi njuta av "the good life" ett tag och återhämta krafterna. Detta innebär lika doser av öl/rompunch/steelband och lång sömn - två saker som vi har försakat vid överseglingen...;-))
 
Vi komme sannolikt att ligga här i en vecka nu, och botanisera Antigua via hyrbil/cykel och ladda batterierna + lite underhåll på båten. Men det enda som har "gåt sönder" på överresan var dels att 220 v generatorn laddar dåligt och att vi fått en reva i vårt storsegel kapell + att spinnaker upphals blocket måste bytas ut.
 
Tack Natibou för att du är så stark och tog oss så säkert över atlanten, nu ska vi pyssla om dig och tvätta dig och se till att du är lika fräsch som när vi lämnade Lanzarote!  
 
Skickar med lite bilder från när vi såg Antigua, ankomsten till Antigua + bilden på när vi tog tonfisken, den glömde vi skicka tidigare. 
 
/Hans
 
 
 
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image