Måndag kväll 1830 UTC + 2 timmar position 20:30N 35:31 W

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 23 Nov 2009 20:58
Natibou's nät fångade en flygfisk igen, är den inte läcker! Fångade pappa på en bild när han vilar ut efter en Estrella(spansk öl). Vacker himmel efter en soldisig dag.
Susar nu fram i ca 10 knop i mörkret.Det blir kyckling och ris till middag.
 
/Monica
 
På bilden "proposed routing Natibou" hittar ni den rutt vi nu har bestämt oss för! Vi går nu cirka 24 timmar i nordvästlig riktning, där ska vi få ett vindvred från nuvarande cirka 75 grader (OstNordOst) till cirka 110 grader (OstSydOst). Vi får sedan en lång babords bog i 5 dagar med bra vinkel mot vinden (cirka 110 - 120 grader) som ger maximal båtfart...Allt mycket teoretiskt och bygger naturligtvis på att vi dels 1) har en väderleksprognos som visar sig vara rätt för dem närmaste 6 dagarna (vad är sannolikheten?) och dels 2) att vi seglar så fort som vårt så kallade polärdiagrma säger att vi borde göra vid varje vindriktning/vindhastighet...Den som lever får se! Prognostiserad ankomst Antigua är fortfarande 3 December.
 
/Hans 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image