väderomslag med kraftig front passage

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Thu 12 Aug 2010 14:42
pos 17:55 S 158:24 E
 
Natten mot fredag, lokal tid 0030.
 
Allt väl ombord förutom att kaptenens glasögon sopades överbord av ett backstag som kom svepande förbi när jag jobbade med att sätta fast det...Reservglasögonen har gått av på mitten så nu ser jag rolig ut med silvertejpade reservglasögon - men det är OK. Förutom när jag kommer fram till Australien, då får man (läs Monica) skämmas tills jag kan få tag i nya glasögon. 
 
Vi gick igenom en mycket markant väder front i eftermiddags, där vinden vred 180 grader på några minuter - så nu kryssar vi i sydvästliga vindar, inte så kul. Men enligt prognosen så ska det vrida mot syd snart vilket blir sidvind för oss.
 
Vår ETA (estimated time of arrival) till Australien är nu tisdagen den 17:e Augusti
 
/Hans