Update Natibou from Tonga

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 9 Aug 2010 22:34
pos 16:24 S 164:56 E
 
Tisdag 10:e Augusti 2010, en dags segling västerut från Vanuatu mot Australien  
 
Vi har varit oförlåtligt slöa med vår blogg sedan Aitutaki på Cook Islands den 8:e Juni. Sedan dess har vi varit lite busy med gäster ombord, och då är det altid lite svårare att få tid att jobba med bloggen. Efter Aitutaki så seglade vi ner till södra delarna av Tonga, där vi plockade upp våra barn Joakim och Kristina + Kristinas boyfriend Oscar. Det var underbart och se dem igen efter en lång tid, och att dem verkade ha det så bra hemmavid när vi är borta. Vi seglade sedan tillsammans med dem i tre veckor från södra delen (Tongatafu) av Tonga till norra delen (Vavau) via Hapaai group Islands.
 
Dem flög sedan ut från Vavau till Stockholm och Monica o jag seglade ensamma till Fiji (3 dagars segling), och anlände till Savu Savu på nordöstra Fiji. Där mötte Micke från Australien med familj upp och seglade tillsammans med oss i två veckor genom Fiji skärgården. Dem flög sedan ut från Muscet Cove/Nandi på Fijis västkust. Vi levde lyxigt resortliv där i några dagar och bara koppalde av, för att sedan segla vidare till Villa på Vanuatu. Vi har nu seglat där i 2 veckor och seglade just igår ut från Luganville i norra Vanuatu. Vi går nu mot Mackay i Australien och har planerad ankomst dit runt den 17:e Augusti, dvs cirka 7 dagars segling dit.
 
Vi får återkomma med mer utförlig beskrivnign av tiden på Tonga, Fiji och Vanuatu med bilder etc senare, eftersom vi nu är ute på havet och inte har möjlighet att ladda ner bilder på ett bra ( och ekonomiskt OK) sätt. Men alla tre ögrupperna hade mycket spännande att erbjuda, alla med lite olika karaktär. På norra Vanuatu gick killarna klädda med endast penisfodral, med kulorna hängande under fullt synliga...skillnad mot det sofistikerade franska polynesien!! ;-))
 
Men allt väl på Natibou och vi ångar nu på mot Mackay. I natt hade vi ganska tufft väder med upp mot 40 knops vindar i squalls och intensivt regnande, men det ser ut att bli bättre väder framöver enligt prognoserna.
 
Seglar hälsningar från Hans o Monica