Lämna Makemo och anlända till Tahanea i Tuamoto

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 3 May 2010 11:00
pos 18:52 S 144:39 W
 
Vi lämnade Makemo genom ett annat smalare pass än vi kom in i. Och här var det ganska strömt utåt, så det var lite av att åka ut i en liten strömfåra - men allt gick bra vi hade bra info innan exakt hur vi skulle åka ut.
 
 
Ganska smalt i passagen, me rev på båda sidor.
 
 
Atoll nummer 2 i Tuamoto var Tahanea, en natt segling från Makemo. Så vi kom fram i gryningen, då det också skulle vara en bra tid för att ha så lite ström som möjligt i passagen in. Det var inga problem den här gången heller.
 
 
När vi ankrade upp i Tahanea konstaterade vi att vi hade 7 hajar cirkulerande under båten, så ingen var speciellt sugen på att snorkla där, inte kapten heller även om han normalt inte är så harig. Men dem var större och tjockare än dem vi sett tidigare... 
 
 
Vi låg alldeles bakom ett rev som gav sjölä. Men för en svensk som är van att söka land i lovart för att ligga säkert är det lite svårt att anpassa sig till att bara liga med ett rev under vattenytan som skydd mot havet - men det fungerar också bra! Lite ovant bara i början.
 
 
Jans favorit öl. Enmligt uppgift tog han med sig en öl hem till polarn Freddie som också tycker om öl och också kanske söta Vahiner - vad vet jag?
 
 
Vem kramar skepparen?
 
 
Monica så klart.