2:a dagen ut från Phuket, och kanonsegling

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Wed 5 Jan 2011 12:57
pos 7:18N 95:50E
 
Onsdag 5/1 klockan 20.00.
 
Vi är nu inne på 2:a dagen ut från Phuket mot Sri Lanka, och vi har haft en natt helt utan vind, och nu sedan 0600 i morse kanonsegling i 15 - 18 knops vindar från öst = rakt medvind. Så just nu får vi inte klaga. Vi seglar med full stor och vår kära blå gennaker som vi använder jämnt. Den ger både bra fart - och säker netagning. Vi har inte haft ett endaste intermezzo med den på hela vår resa faktiskt.
 
Vi har läst och kopplat av under dagen. Ikväll gjorde Monica kycklingben i ugn md stor grönsaksmix till + ett glas rödvin. Mums satt fint.
 
Förberder nu natten med att tanka ner väderfiler, och sätta upp segelsättningen för natten. Allt fungerar fint på båten - ta i trä, så får man ju inte säga för det är väl då det händer.
 
I morgon ska vi komma fram til det exotiska Nicobar Islands som ligger mitt i Indiska oceanen. Det är förbjudet att gå iland där, och kanske lika bra det. För här lever ursprungsbefolkningen som dem alltid gjort,. och det har förekommit att dem har kastat spjut på seglare som har ankrat upp här - så vi seglar förbi på behörigt avstånd!
 
/Hans