Bo in båten och final bunkring! - bilder o text

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Fri 2 May 2008 10:42

Port Napoleon

Position 43:22.60N 4:50.00E

 

Avresa med Monica från Port Napoleon. Vi ”bodde” in båten från den 2 maj till den 6 maj, och Monica fick tid att bekanta sig med allt ombord. Vi bunkrade upp det sista, gjorde vissa slutliga installationer som navigations systemet MaxSea som fungerade perfekt out of the box! Jag inspekterade masten ”von oben” och allt var färdigt för avfärd.

Våra planer den här sommaren är att segla runt i Medelhavet i cirka 5 månader, ibland bara vi två – och ibland med släkt och vänner.  Den huvudrutt som vi har i planerna är att segla via Corsica, Sardinien, Capri/Amalfi kusten, Lipariska öarna norr om Sicilien, Sicilien, Messina sundet, västra Grekiska övärlden (Ioniska sjön, Corfu m.m.), Kroatien, Östra Grekiska övärlden (Cykladerna)  eventuellt Turkiet och sedan tillbaka till Marseille för vinteruppläggning igen. Den rutten är fortfarande lite ”loose” i planeringen men sannoliikt går den via Kreta, Peloponesos, Malta, Södra Sardinien, Mallorca och Barcelona innan vi når hemmahamnen igen utanför Marseille. 

Vi planerar att lägga upp båten där för vintern igen, dem har suverän service – även om det kostar lite extra. Det är också perfekt att flyga ner med Ryanair för nästan ingenting direkt från Stockholm Skavsta.