Söndag 16 januari, ingen vind, inga vågor, m otor till Sri Lanka

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Sun 16 Jan 2011 02:38
pos 5:40N 83:56E
 
Vi går nu för motor på ett nästan spegelblankt hav. Vi är nu tillbaka i samma område öster om Sri Lanka där vi den 11 Januari hade stormen. Vilken skillnad det kan vara. Prognosen nu är att vi kommer att ha nästan inga vindar till alldeles utanför Galle, där vi kan komma att få lite mer vindar som blir seglingsbara. Vi kommer inte att hinna in under måndagen som det ser ut nu, utan vi kommer att komma fram tidigt under tisdagen istället.
 
Vi planerade den här överresan från Phuket att ta cirka 7 dagar. Avståndet är cirka 1100 distansminuter. Om vi nu kommer fram på tisdagen så har det tagit 14 dagar. När vi seglade från Galapagos till Marquesas, vår längst passage hitills så tog det 16 dagar - men det var å andra sidan 3000 distansminuter. Vilken skillnad vädret kan göra.
 
Ska bli skönt att komma fram nu och få vila upp sig, och träffa alla andra BWR båtarna som redan har varit i Galle Sri Lanka i cirka 1 vecka nu! Vi är nu 7 båtar här ute som kommer att komma in ungefär samtidigt.
 
Vi har nu cirka 200 distansminuter kvar till Galle.
 
/Hans