natten 6 - 7/1 efter en jobbig eftermiddag och kväll

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Thu 6 Jan 2011 18:32
pos 6:40N 92:35E
 
7/1 klockan 01.30 
 
Vi har nu passerat syd om great Nicobar Island. Sedan 13.00 i eftermiddag har vi haft en lite jobbig period med väldigt hårda vindar i återkommande squalls. Däremellan blåser det väldigt måttliga vindar, så för att hålla gång på båten så blir det en hel del jobb med revning, slå ut reven, reva igen etc. Ihärdigt regnande tar bort sikten nästan helt både visuellt och via radarn. Radarn blir svart på skärmen vid så intensivt regnande. Tar på krafterna. Vi fick i en squall också en 4 dm reva (hål i en söm som gick upp) i storseglet som vi lyckades laga med segelduks tejp. Förhoppningsvis håller det till Sri Lanka där vi själva kan sy en ny söm. Linan som håller upp peken till gennakern gick av och vi fick jobba lite med att få upp den ur vattnet - men det gick bra till slut.
 
Just nu seglar vi stabilt 8 - 9 knop i fina sydliga vindar med två rev i storen, dock så är man på spänn för att upptäcka nya squalls - så ingen rast och ingen ro!
 
Det är kolsvart ute, ingen måne och inga stjärnor och kraftigt heltäckande moln. Endast Hans är vaken ;-))
 
/Hans