Galapagos passage update - 2 dagar kvar - kung Neptun vä ntar i djupet...

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Sun 7 Mar 2010 07:09
Pos 1:34N 84:53W
 
Vi har nu seglat 2.5 dagar ut från Panama mot Galapagos och har nu hunnit drygt halva sträckan. Vi har gjort ett nytt dygnsrekord i går på 221 nm, dvs 9.2 knop i snitt. Vi hade fin spinnakergång (den röde) och även gennakern var flitigt uppe (den blåe). Vi har fått några små "mikrohål" i spinnakern pga slarvigt hanterande och Monica lagade den med vår röda lagningssats. 
 
 
 
Vår båt är ju tillverkad i Frankrike, har sin hemmahamn i Port Napoleon utanför Marseille och ser ut som en fransk flagga när hon kommer med spinnakern i topp, vita storseglet och blåa stack packen - eller hur? Ganska vacker syn tycker vi i alla fall (lätt miljöskadade kanske). 
 
 
Jag fick en fin Mahi Mahi (guldmakrill) bara några timmar ut från Perlas. Dels så blev det en fin middag, dels så "marinerade" vi en del i limejuice för lunch, och dels så har vi ett gäng fina fileer i frysen. Guldmakrillen är speciell, när man tar upp den ur vattnet och den fortfarande lever så lyser den starkt gröngul med nästan självlysande blåa prickar, och snart så (när den dör) försvinner alla färgerna och den blir blågrå - sorgligt tycker Monica...
 
 
Kapten läser sin Strindberg, röda rummet - en mustig Stockholmsskildring med många "person karaktärer" från konsten o litteraturen. Den fattigare delen. 
 
 
Vi har nu cirka 350 distansminuter kvar till Galapagos och det ser ut som vi kommer fram cirka mitt på dagen den 9 mars till Santa Cruz som är vår angöringshamn. Vi kommer att passera ekvatorn någonstans på vägen dit, och det är då som kung Neptun brukar komma ombord och testa "slimy Pollywogs" (juniorerna som aldrig seglat över ekvatorn tidigare). Ceremonimästare är färstås kung Neptun själv, men han brukar ha hjälp av Davy Jones och her highness Amphitrite, klädda som kvinnor och varande Shellbacks (pålitliga seglare som tidigare har seglat över ekvatorn). Vi får se hur vi löser detta på Natibou som bara har slimiga Pollywogs ombord. Den som läser vår blogg får väl se...
 
/Hans