Måndag morgon 0800 UTC + 4 timmar position 16:54N 52:54W

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 30 Nov 2009 13:14
Måndag morgon, och vi börjar känna oss ganska trötta. Det som är jobbigast rent mentalt är att alltid vara rädd på natten för "squalls" som kan komma på cirka 10 minuter. Så det gäller att bevaka på radarskärmen, behålla sitt mörkerseende, gå ut och spana över himmeln (om man kan se något alls) och sedan avgöra om vi ska ta och reva mitt i natten. Det innebär "alle man på däck" och det är inte populärt för den som för tillfället ligger och sover. Sedan när man revat och förberett sig på det som man tror är en squall, så går den  förbi alldeles framför eller bakom, och vi känner knappt av den - då är det bara att göra om allt igen i omvänd ordning, dvs ut med allt rev och segla på tills nästa squall varning etc etc. Alternativet är att ge f--en i all segling på natten och bara vila och gå för motor (vi gjorde det en natt när vi var som tröttast!). Efter ett tag när man har gjort ovanstående, så tappar man respekten för squallsen, och "chansar lite", äsch den här squallen är säkert inte så tuff...och så är det just den som vare'!!!
 
Men vi ska inte klaga, det är soligt och varmt på dagarna, och just nu är seglingen mycket bra - vi har bra fart med gennakern seglande cirka 230 grader. Vi har cirka 500 distans kvar av totala på cirka 3000, så vi börjar få lukt på Västindien snart. Vår plan nu är att segla i den här kursen något dygn till för babords bog (vinden kommer in från OstSydOst), och sedan gippa över till styrbord och få en kurs (runt 310 grader) som förhoppningsvis tar oss nästan rakt på Antigua. se bilden för vår "plan".
 
Vår ETA är nu sent torsdag kväll den 3/12 eller den fredagen den 4/12. Vi har prognos dem kvarvarande dagarna på ostliga passadvindar på 15 - 20 knop, men med risk för squalls hela tiden - pust.
 
/Hans  
   
 
 
 
 
 
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image