Mellan Indien och Oman, natten mellan den 14 och 15/2

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 14 Feb 2011 19:17
Det är andra natten på seglingen mellan Indien och Oman, och allt är väl ombord. Vi fem båtar i "grupp X" är nära tillsammans och ingen av oss har några problem rapporterade.
 
Vädret har varit fint under dagen, med klarblå himmel och svaga vindar. Nu (0100 15/2) på natten så har det börjat blåsa lite mer, men rakt i nosen så det är bara att stångas på med järngenuan som hjälp.
 
Prognosen är att vi får fortsätta rakt mot vinden under två dygn till, innan vi kan hoppas på att få vinden in lite mer akterut. men det ser också ut som vi går rakt in i ett högtryck (= inga vindar alls) om några dagar. Så vi får nog ransonera med dieseldunkarna ombord så småningom. Om det skulle behövas så har vi förberett alla fem båtarna med bogseringslinor.
 
/Hans