Tisdag morgon 0900 och vi ser ...Australien!!!!

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 16 Aug 2010 23:11

pos 20:53 S 149:41 E
 
Tisdag morgon 0900, 30 distansminuter från vår Marina i Mackay. Seglar nu fram innanför korallrevet.
 
Vi gick in genom stora barriärrevet via en s.k. passage som heter Hydrographers i går kväll klockan 8. Från öppningen i revet till marinan är det 120 distansminuter, och vi har nu bara 30 distans kvar, dvs cirka 4 timmar!  Vår ETA lokal tid är därför cirka 13.00. Vi har haft en fin segling i natt med bra vindar - till slut!
 
En otrolig känsla att se hur öarna och fastlandet Australien dyker upp i morgonljuset. Vi är down under - och vi har seglat på egen köl, svårt att tro att det är sant. Ikväll är det välkomstparty med dem BWR båtar som har kommit in, och förmodligen redan imorgon lyfter vi upp Natibou ur vattnet.
 
Skönt!
 
Hans o Monica