lyxcruise i 5 dagar runt Galapagos

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 23 Mar 2010 18:52
Vi åkte på en 5 dagars kryssning runt öarna i Galapagos i en "lyxkryssare". Vi var bara 36 personer ombord (alla från BWR, dvs dem andra båtarna), och hade 13 i crew och 3 national park guides - så vi var väl omhändertagna. Varje dag hade vi misnt 2 längre utflykter i stora RIB båtar då vi antingen gick i land på någon ö eller åkte till fina dykställen och snorklade. Guiderna var väldigt pålästa och pratade mycket bra engelska - så det gjorde upplevelsen så mycket bättre att få deras förklaringar också.
 
Några bilder från den resan:
 
 
Parande jätte land sköldpaddor. Hannen har två penisar, en i reserv om den första fallerar - smart upplägg. Darwin var imponerad, och Monica också.
 
 
 
 
Mammi i kvällssolen på kryssningen.
 
 
Kvällsbild från en längre promenad vi gjorde för att försöka hitta land iguaner. Vihittade inga - men det var en vacker kväll.
 
 
Mamma hittade en liten sjölejon unge. Sötare går inte att hitta...sjölejon ungen alltså.
 
 
Havs iguaner, det fanns massor!!!
 
 
krabbor också i massor.
 
 
Vad som är iguaner och vad som är lava klippor är inte lätt att se, det var nära många gånger att man klev på dem.
 
 
Coromanter som inte kan flyga, men har istället utvecklat starka ben som dem simmar med. Tvärt om mot pingvinerna, som utvecklade vingarna för att simma med dem. Så "den naturliga" utvecklingen kan gå i olika riktningar, men ger likartade egenskaper (bra simmare, men kan inte flyga längre).
 
 
Fregatt fåglarna som cirkulerade alldeles ovanför vår cruising båt. Dem rör inte vingarna och bara seglar med oss på dem uppvindar som skapas av båtne som går framåt. Fregatt fåglarna är den fågel som har störst vingarea jmf med sin vikt, vilket gör att den segelflyger hur elegant som helst.
 
 
Vår "lxkryssare" med luftkonditionering och egen chef i köket + allt annat man kan önska sig.
 
 
En "kodak" bild från en liten vulkanö. Vi snorklade sedan nere vid "pinnaclen" nere till höger på bilden.
 
 
Hela blue water rally gänget som var med på vår båt - 35 personer all in all.