julhälsning från Antigua position 17:00N 61:46W

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Thu 24 Dec 2009 13:46
 

 
 
God jul önskas Eder alla från Monica o Hans i förskingringen!
 
Vi är för första gången i familjens historia separerade från våra barn på julaftonen, och det känns ju inte så roligt precis. Men redan den 26:e December så flyger Joakim, Kristina, Maria, Simon (vårt barnbarn) och Marias bror Marcus till oss här i Västindien - vilket vi verkligen ser fram emot. De flyger till Martinique och stannar  till den 6 Januari, så det dröjer inte många dagar nu förrän vi är återförenade - åtminstone för en tid.
 
Monica o jag har nu varit i Västindien sedan i början på December. Vi anlände till Antigua den 3:e December, och har nu kopplat av och cruisat runt bland öarna i närheten av Antigua som, St Barthelemy (f.d. svensk koloni!!), St Martin, St Knitts och Barbuda. Allt fungerar väl ombord och vi laddar upp för våra besökare. Efter det att gänget ovan har rest ut den 6 Januari så kommer Monicas systrar Maritta och Inga och är hos oss i nästan två veckor, vilket vi också ser fram emot. Jag (Hans) har lovat att ta hand om damerna på bästa sätt! Efter den 15 Januari så fortsätter vi vår jorden runt resa till de så kallade ABC-öarna som ligger norr om Venezuela. Det är bland den finaste dykningen som finns öster om "Americas", framförallt dykningen på Bonaire ska vara förstklassig. Från ABC öarna så seglar vi sedan till en av höjdpunkterna på resan so far, dvs San Blas skärgården utanför östra Panama, söder om Panamakanalen . Där kommer vi att segla runt bland Kuna indianerna som bor längst ut i havsbandet i enlighet med sina urgamla traditioner. Om vi blir sjuka så får vi besök av en shaman som sticker nålar i en docka...Kuna indianerna är ett småväxt folkslag (näst minst i världen efter pygmeerna) och har bibehållit sin kultur intakt sedan Spanjorerna kom i början på 1500-talet - och nästan utrotade detta folkslag.
 
Vår resa jorden runt fortsätter sedan genom Panama (februari), Galapagos (Mars), Marquesas (April), Franska Polynesien (Maj),Cook Island och Tonga (Juni), Fidji (Juli) för att sedan komma fram till Australien i Augusti. Ni kan följa vår resa på vår enkla blogg http://blog.mailasail.com/natibou.
 
Vi förstår från rapporterna hemifrån att ni som är hemma över julen kommer att få en vit jul, även i Stockholms området.  
 
Ha det så bra allihopa därhemma,
 
Från Hans o Monica i English Harbour på Antigua  
 
 
 
Skickar med lite bilder från vår segling här:
 
878 o 880, skumpa när vi kom fram efter våra 3 veckor på Atlanten!
 
893 är från Shirley Heights på Antigua. ett berömt "jump up" ställe, där man tar rum/punch i solnedgången till lokalt steelband
 
962 är skön segling utanför västra Antigua
 
998 är en helt underbar helt öde strand på Baruba (bara för oss - ja vi hade inga kläder på oss när vi sprang längs stranden på morgonen....)
 
1041 är från Gustavia (huvudstan i St Barthelemy) i solnedgången
 
1077 är från Eustatia - en nära perfekt vulkan krater
 
1082 är en något suddig bild från Montserrat, den ön som hade ett stort vulkanutbrott helt nyligen. När vi segalde förbi (20 nm ifrån = 40 km) så fick vi båten helt svart från aska som kom ner från den vulkanen som fortfarande spyr upp ett askmoln hela tiden. det tog 2 dagar att tvätta båten ren efteråt!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image