solig "cool" dag med fin segling

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Fri 13 Aug 2010 14:45
 

pos 18:23 S 155:51 E
 
Natten mot lördagen, lokal tid 0030.
 
Skön segling i sydlig 15 knops vindar under klarblå himmel. Dock lite kallt, eftersom sydliga vindar här är samma som nordliga hemma. Idag var vi net controller och koordinerade alla positionsrapporteran inom BWR båtarna. En av båtarna har fått allvarliga batteriproblem så dem behöver asistans genom stora barriärrevet, vilket krävde lite radiosamtal meddem båtarna som låg närmast.
 
Vädret just nu är mycket lätta vindar, för lätta att segla på, så vi motorseglar nu - och det kan bli så resten av resan (3 dagar till...) till Mackay. Inte så roligt men vi har diesel som räcker väl ända fram om det skulle behövas.
 
Annars allt väl på Natibou.
 
Vår ETA (estimated time of arrival) till Australien är fortfarande tisdagen den 17:e Augusti
 
/Hans