Nästan framme...

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 17 Jan 2011 14:04
pos 5:20N 81:17E
 
Måndag 17/1 21.00 lokal tid.
 
Vi har efter 7 sorger och 8 bedrövelser snart kommit fram till Galle, Sri Lanka. Vi var ju nästan framme den 11 januari när vi fick stormen på oss. Sedan dess har vi suttit ute i havet för det mesta helt spegelblankt och ingen vind. Avstängda motorer och bara drivit med strömmarna. Efter 3 dagar fick vi klartecken från våra meteorologer i London att påbörja inseglingen till Sri Lanka, eftersom stormen nu hade behagat flytta på sig så långt söderut att vi säkert kunde påbörja inseglingen. Från den punkten ute i Indiska oceanen där vi väntade, till Galle har det tagit cirka 4 dagar. Så från att vi var nästan framme har det nu tagit cirka 1 vecka att komma tillbaka till samma ställe på sjökortet som vi var på den 11 Januari. Lätt absurt.
 
Ska bli skönt att komma i hamn nu, färskvarorna börjar ta slut i kylskåpet.
 
Hälsnbingar
 
Hans o Monica