20 januari tisdag natt utanför Venezuela pos 13:46N 64:2 7W

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Wed 20 Jan 2010 05:00
Klockan är nu lokal tid 0100 på natten mellan tisdag och onsdag. Vi har nu seglat cirka hälften av de 450 distansminuter (nm) som vi har mellan Martinique och Bonaire. Det har varit en snäll och fin segling so far, med cirka 15 - 18 knops östliga akterliga vindar (dela med 2 för m/s). Vi planerar att komma fram till Bonaire någon gång på förmiddagen/mitt på dagen torsdagen den 21/1. Vi har just nu haft några mindre squalls med lite regn, och bara lite vindökning - annars har det varit mycket stabilt. Vi seglar nu med ett rev i storen och med bara halva genuan utrullad - så väldigt konservativ nattsegling.
 
Vi har haft besök av delfiner under dagen, och för en timme sedan så fick jag min första "direktträff" - av en flygfisk. Jag var framme i mörkret på fördäck för att rulla in gennakern - då jag träffades av något, det var en modell större flygfisk - snacka om att hoppa till innan jag såg fisken bredvid mig. Monica liknar flygfiskarna (som finns i massor) vid gnuerna på afrikas stäpper. Ingen verkar bry sig om dem, dem finns i massor, dem är konstigt skapta - och lite udda/utanför typ...men fantastiska att se på när dem sticker iväg på sitt lustiga sätt i stora "stim" (både gnuerna och flygfiskarna!).
 
Annars är väderprognosen utan varningar, och det ser ut att bli en lugn andra halva av seglingen också. Vi har två fiskspön ute på dagtid, men ännu inget napp av den store...
 
/Hans
 
   

JPEG image