Makemo i Tuamoto atoll skärgården

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Wed 28 Apr 2010 19:18
pos 16:29 S 143:50 W
 
Söndag 2 Maj 0900
 
Vi har nu varit några dagar på Makemo atollen i Tuamoto skärgården. Närmare paradiset än det här är nog svårt att hitta! Vädret är perfekt med lagom lite vind för att svalka, men inte så mycket så det blir några vågor i lagunen. Det är som att ligga på ett salongsgolv, i jämförelse med alla andra ankarplatser vi hitills haft i stilla havet. Vi har lite bråttom att komma iväg just nu, för att passera ut genom öppningen i revet till nästa atoll. Man kan bara gå in o ut vid "slack water", dvs just när tidvattnet vänder - annars är det för strömt i öppningen. Så vi får inte missa detta, då blir vi kvar en dag till! Vi uppdaterar snart med mer bilder etc.
 
Allt väl ombord Natibou. Vi åker nu mot Tahanea och sedan Fakarava och sedan direkt till Papeete, huvudstaden på Tahiti dit vi kommer fram den 9:e maj. 
 
/Hans