dykning på Galapagos

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 23 Mar 2010 18:52
Vi har haft en fantastisk tid på Galapagos, och kommer att segla här ifrån i morgon den 24 Mars.
 
Vi har varit tvungna att ha båten för ankar hela tiden på Santa Cruz, det är väldigt stränga bestämmelser om att inte segla runt på öarna själv. Men vi deltog på en 5 dagars cruise på ett 36 personers "lyxcruise" med besök på alla fina platser runt öarna. God mat, trevligt sällskap, aircondition och den fantastiska naturen och alla djuren runt oss som  inte är det minsta rädd för människor - vilket känns väldigt konstigt.
 
 
Jag gjorde 4 scuba dykningar på Galapagos, och jag bifogar några bilder med lite kommentarer. Det speciella här är att det finns inga koraller, men det kompenseras med råge med alla djuren, och framförallt då hajarna. Det är främst white tip sharks och hammerheads. Hammerheads är bara så konstiga med ögona långt ut på horn. På andra ställen (inte Galapagos sa dem...) är dem ansedda som bland dem farligaste hajarna. På Galapagos anses det att dem är så "välgödda" av alla andra mer välsmakande djur så det ska inte vara så farligt att dyka med hajarna här, hoppas hajarna vet det också.
 
 
 
Stilstudie på mig och min dykpartner.
 
 
En white tip shark...
 
 
Två white tip sharks...
 
 
Fyra white tip sharks...Vi simmade också med fem hammerheads, men fick tyvärr inte med oss några bilder på dem.
 
 
 
 
Dansa med sjölejon var så nära magiskt man kan komma, dem gillade verkligen att vara runt oss. Om man gör ett försök till en piruett, så kopierar dem det bara så mycket mer graciöst! Dem tröttnade aldrig.
 
 
Och fullt med fisk naturligtvis, det glömmer man lätt när det finns hajar, sköldpaddor och sjölejon i vattnet.
 
 
En manta Ray glider ram över oss nära ytan. Den är cirka 3 meter bred...nice.