Marquesas och Jan o Susanne kommer till Nuku Hiva

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 20 Apr 2010 11:03
pos 8:55 S 140:06 W
 
Vi har inte uppdaterat bloggen på länge, men nu (sittande i Moorea med wifi) gör vi en rejäl "bilduppdatering" från tiden från Fatu Hiva (10 April), till idag från Moorea (17 Maj). Vi har haft en underbar tid i Marquesas, Tuamotos och nu i Society Islands (Tahiti och Moorea).
 
Jan o Susanne anlände till Nuku Hiva den 20:e April, och har seglat med oss till Tahiti där dem lämnade oss.
 
Så vi har bestämt nu att försöka skriva mindre och istället skicka bilder med kommentarer på vår blogg. man får lätt skrivångest och då blir det inget alls.Så här kommer nu en bildkavalkad från 10 April till idag 17 Maj - med bara lite kommentarer till bilderna istället (texten till varje bild under bilderna).
 
 
Den bay som vi låg för ankar i Nuku Hiva större delen av tiden. Vi är katamaranen mitt i bilden.
 
 
Monica och jag ensamma på båten, men seglande tillsammans med Miss Tippy som tog dem här bilderna. En bay på norra sidan av Nuku Hiva. En underbar bay, en av dem finaste vi har varit på hitills.
 
 
julkortsklass, från samma ställe.
 
 
Samma som ovan.
 
 
Monica tillsammans med "borgmästaren" på Nuku Hiva. Vi fick en liten väkomst kommitte på bryggan när vi anlände dit. 
 
 
Monica o jag med BWR gänget vandrade upp till ett fint vattenfall (uppgivet till tredje högsta i världen...) på Nuku Hiva dagarna innan Jan o Susanne kom dit. En vacker dalgång som en gång i tiden hade flera tusen invånare, nu bara ett fåtal.
 
 
Nästan framme vid vattenfallet.
 
 
Vattenfallet rakt fram - väldigt lite vatten...men vacker setting - och en fin pool längst fram i dalen som vi badade i innan vi gick tillbaka till båten.