Vi är framme i Fatu Hiva på Marquesas efter 3100 dista nsminuter på big blue!!

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 12 Apr 2010 22:21
pos 10:28 S 138:40 W
 
Fatu Hiva i Marquesas.
 
Äntligen är vi framme. I morgonljuset så tonade Fatu Hiva fram först på radarskärmen och strax därefter i verkligheten när vi tittade ut!
Monica i pose' njutande av utsikten. Vi ska nu bara runda udden i söder, och sedan cirka 1 timme upp till vår ankringsplats "bay of virgins".
 
 
 
Fatu Hiva är otroligt häftigt, med klipporna som går rakt ner i havet. Ön är inte stor, men är över 1000 meter hög. 
 
Vår ankringsplats ansedd som en av dem vackraste i världen, vi kan bara hålla med. Det är svårt att fånga känslan på bild, men det slog faktiskt våra förväntningar med råge. Speciellt efter ett tag när solen började gå ner i havet och det blir den där härliga dova tonen på det gröna och det svarta!
 
Natibou i paradiset!
 
 
Bay of Virgins på Fatu Hiva.
 
 
A virgin in the bay of virgins...
 
 
Det känns skönt att ha kommit fram, och vi är härligt trötta. Nu ska vi gå och lägga oss och sova "normalt" för första gången på snart 3 veckor, vilken lyx att få sova så! Men vi har redan lovat några tjejer i lokalbefolkingen att vi ska komma till deras kyrka klockan 0800 i morgon Söndag och höra dem sjunga. Dem ska sedan laga mat åt oss i sitt hem. Sedan ska vi gå upp till ett vattenfall i bergen tillsammans med en av dem andra BWR båtarna som kommer in i morgon.
 
Vi skriver lite mer om några dagar, med lite mer bilder också. Men allt har gått bra och vi har det bara bra här.
 
Hans o Monica